Zonsopkomst 2016 en meer

Zonsopkomst, of zonsopgang, is het moment waarop de zon in het van uit het oosten boven de horizon verschijnt. De zonsopkomst is wanneer het eerste gedeelte van de zon tevoorschijn komt. Op deze site staan de zonsopkomst tabellen van het knmi. Zo ben je altijd op wakker voor de zonsopkomst!

Zomertijd 2014

De zomertijd 2014 gaat op 30 maart weer in, de klok gaat dan om 02.00 uur in de nacht 1 uur vooruit.

De zonsopkomst tijd zal weer veranderen op 30 maart, wanneer de zomertijd (in BelgiĆ« zomeruur 2014) in gaat. Heel veel westerse landen hebben een zomer en wintertijd. Nederland hanteert de regels van de Europesche Unie en elk jaar begint de zomertijd op een andere dag. Bekijk hoe laat de zon op komt. Nu het dit jaar extra zacht is kan wellicht al snel de BBQ aan? Geniet van de extra 'lange dagen'! 
Deze dag is overigens niet de eerste dag van de lente, dat is namelijk op 20 maart.

Inmiddels is de zomertijd in gegaan, op naar de wintertijd en vervolgens de zomertijd 2015!

Jet lag?

Veel mensen merken er niet veel van, maar het is een beetje te vergelijken met een mini jet lag. Omdat je biologisch ritme veranderd wordt kan het zijn dat je iets minder scherp bent. Let dan ook goed op als je in de auto stapt, doe iets rustiger aan. Er is een onderzoek gedaan waaruit bleek dat mensen minder scherp zijn in het verkeer, maar ook dat het iets rustiger is op de weg. Mensen slapen iets langer uit.